Alle Gebeure

WIA's 2019 Categorie: Wedding Planner
Project 1: Fairytale wedding Emily & Lucas - 4 mei 2018

 

Kleuren: wit – blush pink – goud
Thema: Fairytale wedding
Locatie: Kasteel van Hoen – Geetbets


Omschrijving van het huwelijk:
Dat het huwelijk van Emily & Lucas een sprookjeshuwelijk moest worden stond al lang vast. Bij ons eerste gesprek voelde ik onmiddellijk aan dat Emily een sprookjeshuwelijk wilde waarvan bijna elk klein meisje wel droomt. Ze wist ook meteen te vertellen dat er zeker blush roze en goud moest voorkomen in haar trouw want dat zijn haar lievelingskleuren. Ook wisten ze direct te vertellen dat ze een kerkelijk huwelijk wilden en dat hun locatie een WAUW-gevoel diende te creëren bij de gasten en dat er liefst veel hout en authentieke elementen op de locatie aanwezig diende te zijn.


Bij ons bezoek aan de eerste locatie die ik direct in gedachten had bij hun verhaal, het Kasteel van Hoen, was het meteen raak. Ze waren meteen overtuigd dat ze hier wensten te trouwen. Ook qua leveranciers zaten we ook vrij snel op dezelfde golflengte en mijn moodboard/stylingplan werden ook meteen volkomen goedgekeurd. Een zalig gevoel geeft dat te weten dat je helemaal op dezelfde golflengte zit met je bruidspaar.


Voor het drukwerk werkten we samen met Silke van DASI Vormgeving. Zij ontwierp prachtige stijlvolle kaarten in wit, blush roze en goud. Voor de uitnodiging werd er gewerkt met goudfolie en letterpress zodat deze kaart een prachtige elegante uitstraling gaf. Voor de andere kaarten werd er met digitale druk gewerkt in dezelfde stijl (zie foto 1-2).


Huwelijksdag – 4 mei 2018:
We starten de dag bij het ouderlijk huis van de bruid. De dames van Le Visage waren al vroeg aanwezig om de make-up & hairstyling van de bruid en de dames van de suite te voorzien. Dit alles werd vanaf het begin prachtig vastgelegd door fotografe Elisabeth Van Lent. Bruid Emilie had een prachtige jurk uitgekozen van Noya by Riki Dalal en bruidegom Lucas had op mijn aanraden een kostuum op maat laten ontwerpen bij Rutger Zantino. Die trouwens ook voor alle mannen van de suite nadien een kostuum op maat mocht ontwerpen. Voor de heren van de suite voorzag ik een witte corsage (gewone roos) en voor de bruidegom Lucas een blushroze pioenroos omdat deze bloem ook in het bruidsboeket verwerkt was. (zie foto’s 3-4-5)


Qua wagen voor het bruidspaar werd er gekozen voor een prachtige classic Porsche oldtimer die ook voorzien werd van mooie bloemcorsages aan de spiegels (zie foto 6). Na het aan komen rijden van Lucas met deze prachtige oldtimer was het dan tijd voor de first look in de tuin bij het ouderlijk huis van de bruid (zie foto 7). Na het eten van een broodje was de tijd aangebroken om naar het prachtige oud gemeentehuis van Veerle-Laakdal te rijden waar het burgerlijk huwelijk plaatsvond (zie foto 8). Na glaasje aangeboden door de gemeente ging het dan van daar uit naar de kerk in Westerlo. Want een kerkelijk huwelijk dat was waar Emily altijd van gedroomd had.


Voor de styling van de kerk had ik twee witte zuilen voorzien aan de ingang met het logo en datum op van het drukwerk met telkens hierop een prachtig centerpiece van witte en blush roze bloemen in combinatie met eucalyptus in mooie witgrijze stenen versailles potten. Verder werd er een witte loper voorzien met witte windlichten met blushroze rustieke kaarsen in het gangpad en stoelcorsages met een witte hortensia, blush roze roos en eucalyptus afgewerkt met blush roze satijnen lint. Op het altaar werd er een mooie bloemenloper van witte en blush roze rozen en eucalyptus voorzien die nadien ook hergebruikt werd op de eretafel in de feestlocatie.


Ook de huwelijkskaars werd voorzien van het mooie logo als ook hun houten ringendoosje. Waarom hout omdat Emily groot gebracht werd tussen het hout, daar haar vader een houtzagerij heeft. De prachtige viering werd dan ook voorzien van een live muzikale omlijsting door Ellis Grace Wilson die haar eigen begeleidde op haar prachtige witte vleugelpiano.
(zie foto’s 9 tot en met 19)


Vanuit de kerk ging het dan naar de prachtige feestzaal Kasteel van Hoen. Waar de suite genoot van een broodjesluch terwijl het bruidspaar naar het bos bij Het Vinne in Zoutleeuw trok voor hun fotoshoot. (zie foto’s 20-21-22-23). Terug aangekomen bij het Kasteel van Hoen werden er nog enkele foto’s genomen met de prachtige Porsche oldtimer. (foto’s 24-25). Aan de ingang van de locatie plaatsten we een houten welkomstbord met blush roze kaarsen en de gasten ontvingen bij aankomst ook een kaartje met hun tafelnaam. Voor de tafelnamen werd er gekozen voor skigebieden die ze samen al aangedaan hadden want dit is hun grote gezamenlijke hobby. (zie foto’s 26-27). Tussendoor werden er ook nog prachtige shots gemaakt door de fotografe van de ringen (foto 28-29). Hierop ziet u ook de prachtige gepersonaliseerde servetten met de leuze “Drink Champagne & Dance on the table” die voorzien werden voor de genodigden van het dessert en dansfeest. De dinergasten konden bij aankomst eerst genieten van een welkomstdrankje buiten waarna ze konden aanschuiven aan tafel voor een 3-gangen diner bedient aan tafel voorzien door catering Global Cuisine.


Voor de styling van de feestzaal koos ik ervoor om de eretafel centraal in de zaal de plaats voor de dansvloer. Boven de eretafel voorzag ik een constructie met eucalyptus waarvan blush roze rozen en floristieke ballen met theelichten afhingen om de fairytale sfeer te creëren. Qua verdere aankleding koos ik voor gouden tiffany stoelen, gouden bestek, wit tafellinnen en gouden servetten met menukaart per persoon afgewerkt met een eucalyptustakje en naamkaartje. Het stuk van op het altaar werd op de eretafel geplaatst te samen gouden en rosé gouden flessen met eucalyptus en rozen omgeven door theelichten op voet in verschillende hoogtes en gewone theelichten. De andere ronde tafels werden voorzien van een boomstamschijf met gouden of rosé gouden flessen met eucalyptus en blushroze bloemen met verschillende theelichten errond. (zie foto’s 30 tot en met 44)


Na het heerlijke menu kwamen ook nog enkele bijkomende gasten voor het dansfeest waarna het tijd was om de prachtige bruidstaart volledig in kleurthema aan te snijden (zie foto 45) en te genieten van een overheerlijk dessertbuffet met chocoladefontein. Nadien volgde er dan de prachtige openingsdans die voorzien werd van mooie sterretjes (zie foto 46) waarbij er nadien gedanst werd tot in de vroege uurtjes op de beats van DJ Laurent Wery – Klankbar en er nog genoten werd van een middernachtsnack.


Review bruidspaar: (instagram emily_verbeek)
Super bedankt om alles perfect te laten verlopen en er het sprookjeshuwelijk van te maken
waar wij van droomden! Het was onvergetelijk!

Project 2: Wedding Michelle & Jan - 15-16-17 juni 2018 

 

Kleuren: peach – eucalyptus & mint groen – touch of gold
Thema: wedding weekend in de Belgische Ardennen
Locatie: Domaine des Officiers - Vielsalm


Omschrijving van het huwelijk:
Bij onze eerste afspraak wisten Michelle & Jan mij onmiddellijk te vertellen dat ze in de afgelopen jaren al veel huwelijken hadden meegemaakt en zij zowat de laatste van hun vriendengroep waren. Ze hadden dus al veel mogelijke scenario’s van kortbij kunnen meemaken. Ze waren al op vele locaties geweest en de meeste cateraars hadden ze al wel eens geproefd. Maar ze wilden iets anders, namelijk een huwelijksweekend in de Ardennen met een ongedwongen leuke sfeer op een locatie waar iedereen of het merendeel van de gasten kon overnachten.


Bij mijn zoektocht naar een geschikte locatie met genoeg slaapvoorziening botste ik op Domaine des Officiers in Vielsalm. Toffe locatie in de Ardennen met een leuk zaaltje eraan en overnachtingsmogelijkheden voor 50 personen. Ideaal dus voor hun intiem huwelijk. Na locatiebezoek ter plaatse waren zij ook onmiddellijk verkocht aan de locatie.
De verdere planning kon van start gaan. Qua leveranciers waren we er samen ook vrij snel uit en omdat Michelle ook een vrij goed beeld had van wat ze wilde qua styling verliep dit ook zeer vlot.


Qua drukwerk werkten we samen met Leroy van Piece of K, daar hij ook net voordien de kaartjes voor de geboorte van hun dochter had ontworpen. Voor het drukwerk werd er gekozen voor een digitale druk.


Huwelijksweekend – 15-16-17 juni 2018:
We starten het huwelijksweekend van Michelle & Jan op vrijdagmiddag in Groot-Bijgaarden met het burgerlijk huwelijk waarna ze nog een glaasje krijgen aangeboden ter plaatse en er een klein moment werd voorzien voor de eerste kiekjes als getrouwd koppel, dit allemaal mooi vastgelegd door fotograaf Andreas Gijbels van Medialove. (zie foto’s 1 t.e.m. 5)
Van daar uit vertrekken we dan met de hele suite en enkele belangrijke vrienden richting de Belgische Ardennen naar Domaine des Officiers in Vielsalm. (zie foto 20). Na het installeren op de kamers zijn we al intussen in de vroege vooravond en is het tijd voor een eerste glaasje in een intieme en hechte kring van naaste familie en vrienden. Waarna de gasten kunnen aanschuiven aan één lange tafel op het terras van de locatie voor een overheerlijke welkomst BBQ bereidt door Globale Cuisine Catering. Voor deze BBQ voorzag ik een lange tafel van natuurlijk hout met daarop een bloemelloper van euclayptus, gipskruid en peach garden rozen omgeven door gouden theelichten.  Qua linnen werden er witte linnen servetten voorzien waarop een takje eucalyptus werd aangebracht. Qua stoelen gingen we voor mooie houten cross back chairs van Decoratieverhuur (zie foto’s 6 t.e.m. 9).


Na deze BBQ trokken er een aantal mensen richting hun kamer, maar enkele hadden al zin in een stevig feestje, de eerste dag werd dan ook om 4 uur ’s ochtends pas afgesloten. Op zaterdagochtend kon het selecte gezelschap van vrijdag dan al genieten van een overheerlijk ontbijtbuffet buiten op het terras want ja we hadden het weer ook mee dat
weekend. Intussen kwamen visagiste Caroline en de kapster al toe om alle vrouwen te voorzien van make-up en hairstyling. Op de middag was het dan ook de beurt aan Michelle & Jan om hen klaar te maken voor hun grote moment. (zie foto’s 10-11). Na een kleine broodjeslunch was het dan tijd voor de first look in de tuin van de locatie en prachtige couple shoot in Vielsalm ( zie foto’s 12 t.e.m. 19). Omstreeks 16 uur werden ook alle andere gasten verwelkomd op het domein waarna de ceremonie onder leiding van hun goede vriend Rutger met live muziek van Sven & Zina van start kon gaan. En het werd een bijzondere persoonlijke ceremonie. Voor de ceremonie koos ik voor een mooie opstelling met de crossback chairs met achteraan aan het gangpad twee wijntonnen voorzien van twee prachtige bloemencenterpieces.
Voor de stoelen in het gangpad koos ik voor een combinatie van eucalyptus, peach garden roos en gipskruid afgewerkt met een peach satijnen lint. Verder werd ook een berkenstambackdrop voorzien met witte draperie afgewerkt met twee
mooie flowercenterpieces op de bovenhoeken en een houten bankje voor het bruidspaar (zie foto’s 21 t.e.m. 30).


Na de ceremonie konden de gasten genieten van een glaasje en enkele overheerlijke hapjes waarna ze werden uitgenodigd voor een 4-gangen diner aan tafel in het zaaltje op de locatie. Voor de aankleding van het diner koos ik voor ronde tafels voorzien van wit linnen, cross back chairs, een boomstamschijf in het midden met drie verschillende vaasjes met eucalyptus, gispskruid en peach garden rozen. Een wit schildersezeltje met tafelnummer in de stijl van het
drukwerk, gouden dinerkaarshouder met peach dinerkaars en transparante theelichten. Op de witte servetten werd per persoon een mooie menukaart voorzien in de stijl van het andere drukwerk en een takje eucalyptus (zie foto’s 31 t.e.m. 34). Na het diner was het dan tijd voor het dansfeest dat in de vroegere uurtjes duurde. Op zondag konden de gasten die bleven overnachten dan nog genieten van een overheerlijk ontbijt waarna iedereen op zijn gemak in pakte en terug naar huis vertrok na een geslaagd huwelijksweekend.

Copyright 2018 HL BELGIË - PrivacyverklaringRègles de Protection de la Vie Privée

WIA's is a registered trademark in the Benelux