Maison des Fêtes

WIA's 2019 Categorie: Wedding Planner

Graag presenteer ik u 2 huwelijken die hebben plaatsgevonden in de zomer van 2018, meer bepaald in het weekend van vrijdag 20 en zaterdag 21 juli 2018. Waarom juist deze twee huwelijken? Omwille van de complexiteit en de geweldige uitdagingen die mij als wedding planner te beurt vielen. Twee huwelijken op 1 weekend organiseren, die bovendien op 150 kilometer afstand van elkaar plaatsvonden, was geen sinecure en vereiste een zeer strakke planning, waaraan elk teamlid en elke partner zich strikt dienden te houden. Ons doel was beide koppels te ontzorgen en hen tevens hun droomhuwelijk te bezorgen.

 

Huwelijk 1:

Vrijdag 20 juli 2018

Bruidspaar Tayena & Jens

Thema: Disney

We kennen allemaal de Disneydeuntjes: “Tale as old as time”, “Hakuna Matata” of “Let it Go” en “A whole new world” om er maar een paar te noemen. Wie was er als kind niet verlekkerd op die onvergetelijke films?  Leuk was het dan ook toen ik in de zomer van 2017 de vraag kreeg een Disney huwelijk te organiseren voor een koppel uit Wespelaar. Zowel Tayena als Jens bleken zéér grote Disney fans en droomden beiden van een huwelijk waarbij ze hun voorliefde voor Disneyfiguren zoals Mickey, Minnie & Pluto konden botvieren. Na enkele leuke vergaderingen, waarbij ook wij helemaal ondergedompeld werden in het Disneygebeuren werden 15 Disneyfilms geselecteerd, dewelke integraal onderdeel zouden uitmaken van hun grote dag.

 

Om het thema voor de genodigden helder te kunnen bepalen, werd de Disneyfilm “Beauty & The Beast” als basis gebruikt in de communicatie. De ‘Save The Date’ en de huwelijksuitnodiging werden hier dan ook op gebaseerd. Deze Disneyfilm zou uiteindelijk de rode draad doorheen hun huwelijksdag vormen.

Love shoot Disneyland Parijs

Gezien het bruidspaar een warme herinnering had aan Disneyland Parijs en Jens er Tayena ten huwelijk had gevraagd, had ik hen voorgesteld een Love Shoot in het park in Parijs te organiseren. Zo geschiede. Samen met de fotograaf Dieter Lannau (Blue Ribbon Studio) vertrokken ze goed 3 maanden voor de grote dag naar Disneyland Parijs voor hun Love Shoot. De foto’s werden naderhand in een groot fotoboek geplaatst. Op de trouwdag zelf fungeerde dit fotoboek als gastenboek.

 

So the fairytail begins…

 

Gezien een deel van de familieleden van de bruidegom uit het buitenland kwam en niet over eigen vervoer beschikte, werd een ceremoniebus ingelegd. De bus, een prachtige Bristol 6LG, pikte niet alleen hen op, maar ook de bruidegom zelf. Een groot deel van de familie zette vervolgens koers richting Keerbergen, waar zich het ouderlijk huis van de bruid bevond.

 

Ondertussen was ook make-up artieste Michèle Feyaerts neergestreken in Keerbergen en heeft ze de oma, mama en de bruid voorzien van prachtige hairstyling en make-up.

Een beetje later kwam de ceremoniewagen voor het bruidspaar toe. Er werd geopteerd voor een stijlvolle witte Rolls Royce. Als ceremoniemeester werd er samengewerkt met Geraldine Bontemps.

 

Na een korte passage op het gemeentehuis van Wespelaar ging het richting Sint-Lucia Kerk te Wespelaar. De kerk werd gedecoreerd met een witte loper in de middengang. Met het thema van Beauty & the Beast in achterhoofd, werd het geheel afgewerkt met rode rozenblaadjes.

De bruidskindjes werden voorzien van leuke tekstbordjes in Disney thema. Bruidsjonker Ryan liep voorop met het tekstbordje; “Here comes your princess”, gevolgd door Ilyana, het dochtertje van het bruidspaar. Voor haar werd er een leuke bolderkar vol Disneyknuffels voorzien.  Een tekstbordje werd aan de achterkant van de bolderkar bevestigd met het tekstbordje “Here comes my mommy”.

Het was de grootste droom van Tayena om weggegeven te worden door haar oma. Alhoewel de 85-jarige oma niet erg goed te been meer was, heeft ze zich haar perfect van haar taak gekweten en haar kleindochter Tayena weggegeven aan Jens. Een ware overwinning en dus ook een erg ontroerend moment.

 

De viering werd opgeluisterd door het gospelkoor de Day by Day Gospel Singers. Hun muziekrepertoire werd voor de gelegenheid uitgebreid met enkel Disneynummers.

Bij het verlaten van de kerk werd de bolderkar voorzien van blikjes en liep bruidsjonker Ryan naar buiten met het tekstbordje “Just married”.

 

Na afloop van de kerkelijke dienst ging het richting feestzaal ’t Rietlaer te Rillaar. Daar werd er even op adem gekomen en genoten de familieleden van een heerlijk lunch. Kleine Ilyana ging met babysit Morgane naar een plaatselijke B&B voor haar middagdutje. Het bruidspaar vertrok op fotoreportage. Fotografen van dienst waren Dieter Lannau en Pieter Vanoverberghe van Blue Ribbon Studio.

 

De decoratie van de feestzaal was uiteraard gebaseerd op het Disneythema. Elke tafel kreeg een titel van een Disneyfilm toebedeeld. Om het thema nog meer in de verf te zetten, stond op elke tafel een Disney sprookjesboek. De tafels werden verder afgewerkt met wit linnen, gouden kandelaars met witte stompkaars en witte roosjes en met gouden kristallen. De eretafel had als thema Beauty & The Beast. Hier werd de tafel verder afgewerkt met de roos onder een stolp.

In het sprookjesboek konden de tafelgasten een boodschap achterlaten voor dochtertje Ilyana

Voor aanvang van het feest kregen de gasten een sleutel met daaraan een kaartje met de titel van een Disneyfilm die correspondeerde met hun tafel. De gasten werden op de tonen van de filmmuziek naar hun tafel begeleid. Hiervoor werd een CD klaargestoomd met alle muziektrailers. De deejay leidde alles in goed banen.

Ook de gasten van de eretafel werden op de tonen van Beauty & The Beast naar hun tafel begeleid. Enkel het koppel bleef achterwege. Gezien het bruidspaar al jaren dansles volgde, hadden we hen voorgesteld als intredenummer “Be our guest” uit Beauty & The Best te nemen, maar ook te dansen. Ze vonden dit een perfect idee en hebben met hulp van hun eigen dansschool een prachtige choreografie ingestudeerd. Een intrede dat bij alle genodigden erg in de smaak viel.

 

Als bruidstaart had het koppel de vurige wens om een bruidstaart te nemen dat het Disneykasteel voorstelde. Zo geschiede. Feestzaal ’t Rietlaer zorgde voor deze prachtige bruidstaart en ook werden koekjes en andere desserten in Disneythema ondergedompeld.

 

Als openingsdans koos het koppel voor het themanummer Beauty & The Beast, uit de gelijknamige sprookjesfilm.

 

Op het einde van het feest kregen alle gasten een rode roos mee naar huis.

Als wedding planner verliet ik om 21:30u het feest. Gezien ik zaterdagochtend in Dinant verwacht werd, heb ik beslist onmiddellijk koers te zetten naar Bouvignes-sur-Meuse.

Eerst heb ik nog een korte stop gemaakt om de bloemen op te halen. Afspraak met de bloemiste om 22:00u op de carpoolstrook in Tielt-Winge.

 

Tegen 23:45 kwam ik toe op het kasteeldomein waar ik hartelijk verwelkomd werd door het bruidspaar Sylvia & Bassam.

Huwelijk 2:

Zaterdag 21 juli 2018

Bruidspaar Bassam & Sylvia

Thema: Kasteelhuwelijk

Net na de zomer van 2017 kreeg ik een telefoontje met de vraag of ik een huwelijk kon organiseren in Dinant en of ik dat niet té ver vond van Aarschot. Het koppel woonachtig te Kessel-Lo liet weten dat ze er een buitenverblijf hadden. En of ik nog beschikbaar was op 21 juli?

 

Ik liet onmiddellijk verstaan dat ik zeker interesse had, maar ook daags voor hun huwelijk een ander trouwkoppel begeleidde. Ik heb binnen de week een eerste gesprek op poten gezet om naar hun verlangens te luisteren en de haalbaarheid te checken, vooraleer me te engageren. We zaten al snel op dezelfde golflengte en een bezoek aan hun buitenverblijf volgde een maand na ons eerste gesprek.

 

Het buitenverblijf bleek uiteindelijk om Château de Bouvignes in Bouvignes-sur-Meuse te gaan. Het kasteel was sinds 1797 privé-eigendom van de familie Amand de Mendieta. Sylvia & Bassam wensten erg graag op het domein te huwen. Het feest moest wel buiten plaatsvinden en daarom stelden we voor om een mooie feesttent te plaatsen in de tuin van het kasteel.

Het bruidspaar Sylvia & Bassam hadden elkaar 8 jaar geleden tijdens hun studententijd leren kennen. Bassam zat in een studentenhuis met een hele grote groep studenten afkomstig uit alle uithoeken van de wereld. Warme vriendschappen ontstonden en een groot deel van deze groep mensen maakten 8 jaar later dan ook deel uit van hun trouwdag.

 

Bassam, zelf afkomstig uit Irak, was een erg innemend man en samen met Sylvia vormden ze een zéér warm koppel met een zéér open kijk op de wereld. Het was dan ook van dag één duidelijk dat het een trouwfeest moest worden waar alle culturen zich welkom voelden, waar er geen onderscheid gemaakt werd tussen rang en stand, waar huidskleur en afkomst van geen enkel belang waren.  Met andere woorden een warm feest waar liefde en vriendschap hoogtij vierden.

 

Goed 150 genodigden kleurden letterlijk en figuurlijk de trouwdag van Sylvia & Bassam. Omwille van het internationale karakter van het feest, dienden de uitnodiging in 3 talen worden opgesteld: Nederlands, Frans en Engels. De andere drukwerken werden voornamelijk in het Engels opgemaakt. De rode draad doorheen het drukwerk was een beeld van een grote sterke boom. Een boom die ook het kasteeldomein al honderden jaren siert.

 

Het burgerlijk huwelijk op het Stadhuis van Leuven werd 2 weken eerder in intieme kring voltrokken. Dit had voornamelijk met afstand te maken. Het kerkelijk huwelijk vond namelijk plaats in het pittoreske Foye-Notre-Dame, goed 120 kilometer van Leuven.

 

Daags voor het huwelijk waren al zo’n 35 buitenlandse gasten afgezakt naar Château de Bouvignes.  Ze kregen een slaapplek toebedeeld in de verschillende vleugels van het kasteel.

Grote afwezigen waren de ouders van Bassam. Zij waren al maanden aan het wachten op een visum om België in te mogen en het huwelijksfeest van hun zoon en toekomstige schoondochter bij te wonen. Letterlijk alles werd uit de kast gehaald, er werd tot op het hoogste niveau onderhandeld om de ouders naar België te krijgen. Alle inspanningen werden beloond, want de ochtend van het huwelijk landden ze om stipt 11:00u in Zaventem. De kerkelijke dienst startte om 13:30u.

 

De ochtend van het huwelijk streek make-up artieste Margot Peters neer in het kasteel en heeft ze de bruid en enkele buitenlandse gasten voorzien van prachtige make-up.  Bruid en bruidegom werden ieder apart klaargestoomd voor de fotoreportage die in de loop van de ochtend plaatsvond. Fotografen van dienst waren ook nu Dieter Lannau en Pieter Vanoverberghe van Blue Ribbon Studio.

 

Tegen 13:00u werden alle gasten gevraagd plaats te nemen in een ceremoniebus die hen naar de kerk zou brengen. Het bruidspaar had apart vervoer geregeld. Net voor Bassam de kerk zou betreden kwamen zijn ouders aangereden. Bassam werd dan ook net op tijd door zijn mama de kerk binnengeleid.

 

De viering werd voorgegaan door de Ugandese priester Fr. Modest K. Masereka. Hij leidde de plechtigheid in het Engels, zodat alle genodigden de dienst konden volgen. Het Leuvense kerkkoor onder leiding van Claire Chigwedere gaf kleur én smaak aan de viering.  Ze begeleidde ook Bassam bij het intredelied “Take my hand”, dat hij live zong wanneer Sylvia met haar vader de kerk betrad.

De trouwringen werden feilloos binnengevlogen door kerkuil Mike en zorgde voor een mooi “ooohhh-” en “aahh-” momentje. Met dank aan Valkerij Dominique Willems.

Maison des Fêtes zorgde voor de kerkdecoratie, alsook voor de opmaak en drukwerk van het Engelstalige misboekje.

Na de kerkelijke plechtigheid.werd iedereen op Château de Bouvignes verwacht voor de feestelijkheden. In de tuin van het kasteel werd een mooie silhouette tent geplaatst door Organic Concept en in de tent werden sfeervolle lampen opgehangen. De tafels kregen een bohemian look & feel. Er werd met natuurelementen gewerkt, houtschijven en jute lopers op de tafel. Verschillende vaasjes met bloemen zorgden voor een mooie afwerking en gaf kleur aan het geheel. Het tafelplan aan de ingang van de feesttent gaf duidelijk weer aan welke tafel de genodigden mochten aanschuiven.

 

Het koppel had een mooie mix gemaakt van culturen en ervoor gezorgd dat alle gasten elkaar die avond beter leerden kennen. Geen traditioneel tafelplan, maar eerder “leer je buurman kennen!”.

Na het diner kwamen nog enkele avondgasten het feest vervoegen.

Men zegt soms dat muziek mensen dichter bij elkaar brengt. Dat was zeker ook het geval op dit trouwfeest. Er werd gedanst en gezongen en mensen maakten kennis met Arabische muziek en met de traditionele Arabische dans. Omgekeerd klonk Westerse muziek door de luidsprekers en dansten alle gasten mee op de Hucklebuck. Prachtige ervaring voor alle aanwezigen, maar ook voor het voltallige team van Maison des Fêtes.

Een warm feest om nooit te vergeten.

Met dank aan alle partners van Maison des Fêtes

Copyright 2018 HL BELGIË - PrivacyverklaringRègles de Protection de la Vie Privée

WIA's is a registered trademark in the Benelux