Perfect Celebrations

WIA's 2019 Categorie: Wedding Planner

Huwelijk Johan en Virginie 04 augustus 2018


Voorbereiding
Op 4 augustus 2018 traden Johan en Virginie in het huwelijksbootje! Aangezien Virginie zwanger was van haar 1e kindje, zag zij de organisatie van haar huwelijksdag niet zitten. Dus schakelde zij mij in december 2017 in als hun Weddingplanner. Voor mij een fantastische opdracht! We hebben samen diverse keren de feestlocatie Verbeke Foundation bezocht. Cateraar Food & Passion bezocht en de styling van de huwelijksdag besproken. We hebben flink overlegt over de alternatieve ceremonie. In 1e instantie verliep dit via Rent A Priest, maar hierbij kregen Johan en Virginie niet het juiste gevoel. 2 maanden voor de huwelijksdag zijn we geswitched naar een goede vriend Koen. Achteraf gezien absoluut de beste keuze! Koen kent Johan en Virginie heel goed en heeft tijdens de ceremonie zeer goede grappen gemaakt over het bruidspaar. Hij werd muzikaal bijgestaan door Ruben, een andere zeer goede vriend van Johan. Daarnaast heb ik Johan en Virginie geholpen bij het vinden van de visagist (Beautylicious) en band Party Collective (en DJ). Johan is zelf ook muzikant, dus de muziek tijdens de huwelijksdag moest goed zijn. Johan en Virginie hebben bewust gekozen om het burgerlijk huwelijk op een andere datum te laten plaatsvinden. Zeker voor hun zoontje Jerome zou dé huwelijksdag té lang zijn geweest.


Huwelijksdag
4 augustus een bloedhete zomerdag (38 graden) heb ik de bloemen voor het bruidspaar opgehaald en aan Johan overhandigd. Aangezien er nog best veel moest gebeuren (lees styling) op de feestlocatie ben ik direct doorgegaan. Johan kwam Virginie met een kevertje ophalen. Een complete verrassing voor Virginie! Hierna is het bruidspaar direct door naar de feestlocatie gekomen voor de fotoshoot (Verbeke Foundation is een zéér fotogenieke feestlocatie!). Aangezien de alternatieve ceremonie helemaal achteraan op het domein plaatsvond, hebben we de weg met ballonnen gemarkeerd (want je kunt gemakkelijk fout lopen). Voor de ceremonie hadden we witte stoelen van de feestlocatie geregeld. We hebben dus alles voor de ceremonie klaargezet en decoratie (lampionnen) aangebracht. Hierna heb ik rond 16.30 uur de gasten ontvangen. Gezien het warme weer kregen alle gasten een drankje aangeboden.
Om 17.00 uur vond de alternatieve ceremonie plaats. Wat hebben we hiervan genoten. Jerome hun zoontje (4 maanden oud) kwam met de afstand bestuurbare auto de ringen aan zijn ouders overhandigen. Prachtig toch! Er is tijdens de ceremonie veel gelachen, maar er was ook ruimte voor emotie. Om 17.50 was de ceremonie gedaan en hebben de gasten een erehaag op het domein voor het bruidspaar gevormd met hierbij bellenblazers en bloemblaadjes.

Johan en Virginie zijn direct doorgelopen terug naar de entree van Verbeke Foundation, waar de gasten voor de receptie, diner met aansluitend avondfeest stonden te wachten. Tijdens de receptie, hebben we de tafelschikking in orde gemaakt en de laatste tafeldecoraties aangebracht. Als plaatsnaamkaartje kregen alle gasten een vetplantje met hierin een stokje. Als tafelnamen hebben we gekozen voor de straatnamen die voor Johan en Virginie bekend zijn. Passend in dit Bohemian thema was de enveloppendoos een brievenbus. Als alternatief gastenboek hadden Johan en Virginie gekozen voor een deur die nu als toiletdeur fungeert! Nadat de 160 gasten aan tafel zaten, heeft het
bruidspaar de gasten welkom geheten en werd er op hen getoast! Hierna kon de barbecue starten. 

 

Na het hoofdgerecht heb ik enkele voordrachten ingepland, zodat de cateraar het buffet kon afruimen en het dessert kon klaarmaken. Na het dessert werd het tijd voor de openingsdans. Alle gasten hebben zich rond de dansvloer geplaatst en kregen van mij vuurstokjes (grote!) overhandigd! Hierna kon het avondfeest pas beginnen. (In de tussentijd ben ik bezig geweest met het klaarzetten van de bedankjes, heb ik de geschenken en enveloppen veilig opgeborgen en het bruidspaar ingecheckt in hun kamer, zodat ze ’s nachts enkel hierna toe moesten wandelen).


Kort samen gevat:
Thema: Boho Wedding → met nadruk op éénvoud
Weddingplanner: Perfect Celebrations
Fotograaf: Ben Graus Photography
Feestlocatie: Verbeke Foundation
Cateraar: Food & Passion
Styling: Perfect Celebrations
Make-up: Beautylicious
Bloemen: Bloemenatelier Azalea
Band: Partycollective

Huwelijk Jennifer & Dimitri 23 juni 2018

Voorbereiding
In december 2017 werd ik gecontacteerd door een wanhopige Jennifer. Zij was al 7 jaar verloofd, maar van een huwelijk was het nog steeds niet gekomen. Ze had absoluut hulp nodig in de organisatie. Aangezien Jennifer hoogzwanger was en ze nog niets geregeld hadden, moesten we snel aan de slag. Gelukkig had ze wel een duidelijke beeld van haar prefecte huwelijksdag. De organisatie vooraf verliep vlot, het kasteel van haar dromen was nog beschikbaar, de pastoor in het pittoreske kerkje van Kapellen had nog plaats. Er was budget voor topleveranciers: de catering, bloemist, zangeres, bandje, fotograaf, videograaf, trouwauto waren vlug geregeld.


De huwelijksdag
23 juni, een prachtige zonnige dag, ze startte met het klaarmaken van de bruid, getuigen en het prachtige bruidsmeisje, de oudste dochter van Jennifer. Hierna stapte Jennifer in “haar” Rolls Royce Phantom (met personaliseerde nummerplaat) op weg naar het gemeentehuis van Stabroek, waar haar toekomstige man Dimitri haar samen met alle gasten stond op te wachten. Na het ja-woord stond hen een heerlijke “walking” lunch te wachten bij Brasserie De Hoge Boom, die alle troeven (live muziek, mooie decoraties) uit de kast hadden gehaald.


Nadat de witte loper was uitgelegd en de prachtige bloemstukken in het pittoreske Sint Jozefkerk waren geïnstalleerd door Degroote Bloemen kon Jennifer haar intrede doen. Dimitri stond haar vooraan bij het altaar op te wachten. De romantische huwelijksceremonie werd muzikaal ondersteund door topzangeres Zina. De trouwringen werden door de 3 kindjes van Jennifer en Dimitri aangereikt. De jongste dochter Charlotte lag heerlijk in de bolderkar, deze werd door de 2 andere kinderen voortgetrokken. Aan het einde van de huwelijksceremonie hebben het bruidspaar samen met de gasten witte ballonnen opgelaten ter nagedachtenis van de overleden vader van Dimitri.


Hierna werd het gezelschap per koets naar het kasteel Wolvenbos gebracht. Voor de kindjes was er een spierwit springkasteel voorzien. Na de receptie buiten op het bordes, kregen het bruidspaar en de gasten een heerlijk 4-gangen diner geserveerd door Silverspoon. In de tussentijd werd de prachtige huwelijkstaart buiten in elkaar gezet. Na het aansnijden was de feestzaal omgetoverd tot een dansvloer, zodat het feest met de topband Agogo kon beginnen.


En natuurlijk mocht de romantische openingsdans buiten op het bordes (in verband met de sterretjes) niet ontbreken, waarna de DJ de dansbeat pas écht inzette.
Kortom een prachtige huwelijksdag met een prachtig bruidspaar en fantastische betrouwbare leveranciers! Met heel veel plezier én passie heb ik Jennifer en Dimitri mogen begeleiden. Als dank voor mijn inspanning ontving ik tijdens het diner een trofee!


Kort samen gevat:


Thema: Cinderella Wedding
Weddingplanner: Perfect Celebrations
Fotograaf: Ben Graus Photography
Videograaf: Mijntrouwfilm
Lunch: Brasserie De Hoge Boom
Feestlocatie: Kasteel Wolvenbos
Koetsen: Vervoort
Trouwauto: Taxi Goverde
Cateraar: Silverspoon
Zangeres Ceremonie: Zina
Concept, styling & drukwerk: Perfect Celebrations
Huwelijkstaart: ‘t Suikerhuys
Bloemen: Degroote bloemen
Band: Agogo
Springkasteel: EventandRent
Videobooth: Lucky’s Babbelbox
DJ: Maarten Provo

Copyright 2018 HL BELGIË - PrivacyverklaringRègles de Protection de la Vie Privée

WIA's is a registered trademark in the Benelux