PROCEDURE

Inschrijvingsformulier kan je onderaan deze pagina vinden.

Vul het formulier in op de pagina 'deelname'

Stap 1

Deelnemers uit de categorie A leggen hun dossier voor aan de jury. 

De jury nomineert op 

10.12.2019

Stap 3

Vervolledig je dossier zoals aangegeven in het reglement.

Verstuur jouw dossier

Stap 2

Kies de perfecte outfit en geniet van de show.

Kom naar het gala event op 15.02.2020

Stap 4

De jury

De leden van de jury werden zorgvuldig geselecteerd en bekendgemaakt. De jury bestaat uit 3 leden die op basis van zeer strenge criteria werden uitverkozen waaronder de relatie met de sector, onpartijdigheid en vakkennis.

Er werd beslist om geen Engelstalig jurylid te vragen zodat de kandidaten hun project kunnen verdedigen in hun moedertaal. Lees hieronder de korte biografie van de juryleden voor de WIA's 2020.  

Op zeer jonge leeftijd wist Limburgse modeontwerper Nicky Vankets al wat hij later wilde worden. Toen hij achttien werd, besloot hij zich in te schrijven aan de London College of Fashion, waar hij in 2001 afstudeerde. In 2002 kreeg hij in Milaan van een Armani-medewerker te horen dat hij best zijn eigen label opstartte. Zo gezegd, zo gedaan. Nicky Vankets is vooral bekend geworden door zijn excentrieke bruidskledij, maar ook voor confectie, schoenen en juwelen kan je bij hem terecht. Hij ontwierp de trouwjurk van o.a. Kim Clijsters, Yanina Wickmayer en Anouk Matton (Mvr. Dimitri Vegas) en opende concept stores in Hasselt en Antwerpen. 
Lees het interview met N. Vankets.

Nicky Vankets

Liz van de Lande is sinds 2010 weddingplanner in Nederland onder de naam WeddingBliz. Ze spreekt Engels, Frans en Nederlands en organiseert huwelijken voor internationale koppels in en rond Amsterdam. Liz is ook eigenares van Weddings & Business, het netwerk van huwelijksleveranciers in Nederland en de organisatie die het Keurmerk Trouwen beheert. Dit is een kwaliteitslabel dat wordt toegewezen door een extern en onafhankelijk onderzoeksbureau en dat staat voor professionaliteit, betrouwbaarheid en innovatie. Liz heeft zich ook al enkele jaren actief ingezet bij de organisatie van de Dutch Wedding Awards.

Liz van de Lande

Elodie Deceuninck is een Belgische huwelijksfotografe en woont in Brussel. In 2014 werd ze medeoprichtster van Bel’Arte, een giftshop met unieke designproducten van Belgische makelij. Maar fotografie was gelukkig nooit ver weg. Ze bundelde haar krachten met creatieve duizendpoot en naamgenote Elodie Wilmès, met wie ze Hello Madame op touw zette. Samen organiseren ze stijlvolle en doordachte fotoshoots voor bachelorettefeestjes. Elodie reist heel België door om de mooiste momenten voor altijd te vereeuwigen. Op haar Instapagina kan je een glimp opvangen van al haar prachtige avonturen.

Elodie Deceuninck

De presentatrices en de gerechtsdeurwaarder

Elodie Wilmès

Elodie Wilmès is naast weddingplanner ook eventorganisator, weddingdesigner, flowerdesigner en storyteller. In oktober 2013 lanceerde ze Love&Tralala, de allereerste Belgische blog in het Frans over liefde en huwelijken. Daarnaast schreef ze ook artikels voor ELLE.be en organiseert ze samen met drie andere bloggers om de zes weken een Creative Sunday. Bovendien kan je bij haar terecht voor gezellige bachelorettefeestjes (Hello Madame) en kan je haar sinds 2015 ook eenmaal per jaar vinden op haar Kiss The Bride trouwbeurs. Dit jaar organiseert ze geen beurs, maar is ze presentatrice op de Wedding Industry Awards 2019. 

Lieke Biesemans

Na jarenlang in de politieke wereld te hebben gewerkt, besloot Lieke Biesemans om haar leven compleet om te gooien. Het begon allemaal toen ze story teller was voor het huwelijk van haar zus en schoonbroer. In 2013 richtte ze Stories by Mabel op en sindsdien doet ze wat ze het liefste doet: het vertellen op ceremonies. Tijdens de ceremonie vertelt ze een persoonlijk verhaal waar ook een streepje muziek aan te pas komt, wat het een echte totaalbeleving maakt. Bovendien werkt ze samen met zus Katrien ideeën uit voor originele evenementen met een hoekje af. Samen met Elodie zal zij de Wedding Industry Awards 2019 presenteren.

Roger Smet

Roger Smet is licenciaat rechten en notariaat en werd benoemd tot gerechtsdeurwaarder in het gerechtelijk arrondissement Gent. Sinds 1 april 2014 is hij ook gerechtsdeurwaarder in het gerechtelijk arrondissement van

Oost-Vlaanderen en in 2014 en 2016 was hij het toeziend oog op de Miss België-verkiezing. 

Wat is nieuw?

Dit jaar worden de vakgebieden  onderverdeeld in categorie A en categorie B. Bedrijven in categorie A dienen zichzelf voor te stellen op de preselecties van de jury. Bedrijven in de categorie B worden rechtstreeks verkozen door de collega’s. Ontdek hieronder in welke categorie uw bedrijf valt.

Selectie

Deelnemers kunnen zich aanmelden tot 30.11.2019, waarna de jury zal beraadslagen over de ingezonden dossiers. De genomineerden worden pas bekend gemaakt na de preselectie van de jury. 

Nominatie

Bezoekers hebben de keuze om mee te genieten van het diner of
in te springen vanaf de awardshow aan een verlaagd tarief. We
voorzien het aperitief om 21u, waarna men de show kan bijwonen.
Aansluitend is er een netwerkmoment voor iedereen.

Bezoekers

Categorie

Wedding Planner

Wedding Styliste

Junior Talent < 3jr

Trouwen in het buitenland

Catering

Bruidstaart

Bedrijven in categorie A dienen zichzelf voor te stellen op de preselecties van de jury. 

Categorie A

Cermoniemeester

Huwelijksfotograaf

Live Muziek

DJ

Videograaf

Visagie en Haarstyling

Feestzaal

Event Floriste

Grafisch Designer

Storyteller

Verhuurbedrijf

Evenementenbureau

Entertainment

Bridal Designer

Bridal Store

Bedrijven in de categorie B worden rechtstreeks verkozen door de collega’s.

Categorie B

Met veel zorg en precisie werd het design van de WIA ontworpen en gekozen. 

Kandidaten ontvangen 

het officiële awardlabel uitgereikt en ontworpen voor de WIA's.

INSCHRIJVEN VÓÓR 30.11.2019

Copyright 2018 HL BELGIË - PrivacyverklaringRègles de Protection de la Vie Privée

WIA's is a registered trademark in the Benelux