Tiendschuur Herkenrode

Award winner 2019 : Categorie wedding venue

“The magic of the barn. Een uniek stukje erfgoed nabij hartje Hasselt”


Heb je altijd gedroomd van een sprookjeshuwelijk, ver weg van de bewoonde wereld en toch makkelijk bereikbaar? Ontdek de rust van een groene oase en de magie van een authentieke schuur in de Herkenrodeabdij. Met haar honderd hectare natuurgebied en twaalfde-eeuwse hoevegebouwen kom je in een bijzondere, feeërieke wereld terecht. Volledig afgesloten van de buitenwereld, klaar om jullie eigen verhaal te schrijven.


Van intieme viering tot weelderig galabal: deze veelzijdige locatie, met eeuwenoude vertrekken, binnenkoer en inspiratietuinen, biedt een oneindig scala aan binnen- en buitenmogelijkheden om jullie dag in te vullen in de sfeer en setting van jullie dromen. De omgeving biedt een uniek decor aan elke ceremonie, receptie of fotoreportage. Vier seizoenen lang, met elk een uniek en panoramisch kleurenpallet.


Sneller weg van de bewoonde wereld kan haast niet: van zodra je de autosnelweg verlaat ben je even lang (lees: vijfhonderd meter) onderweg naar de abdijsite als op de imposante oprijlaan zelf. Deze leidt je via een ruime parking met plaats voor zeshonderd wagens via een idyllisch pad, omgeven door boomgaarden die ’s nachts met kaarsen verlicht worden, naar het Poortgebouw. Deze oude portierswoning, het statige koetshuis en de paardenstallingen vormen samen met de Tiendschuur het U-vormige neerhof met een bijzondere binnenkoer. Heerlijk om, eventueel door tenten overdekt als de weergoden het niet toelaten, de gasten te verwelkomen met een aperitief.


De twee hectare grote omliggende tuin is een uniek botanisch schouwspel van honderden verschillende kruiden, welvende waterbekkens bekleed met groene lelies, fonteinen en een overwelfde groene wandelgang. Je kijkt uit op het oneindige landschap van graslanden, moerassen, boomgaarden en water dat het omliggende natuurgebied rijk is. Een originele setting voor je receptie, ceremonie en fotoreportage.


De 700 vierkante meter grote monumentale Tiendschuur, waar in de zeventiende eeuw de ‘tienden’ werden opgeslagen, biedt onderdak aan 100 tot 600 gasten. Dankzij haar authentieke houten structuur heeft deze royale schuur desalniettemin een intiem karakter. Voor een zittend diner biedt de Tiendschuur plaats aan 250 gasten, terwijl een receptie of walking dinner tot 600 genodigden mogelijk is. Dit kan perfect gecombineerd worden met een huwelijksviering in de zaal of op het podiumverdiep van de Tiendschuur.


Om op alle facetten van jullie trouwfeest een hoogstaande kwaliteit en service te garanderen, biedt het Tiendschuur Herkenrode team een all-in service aan onder leiding van de ervaren en toegewijde gastvrouw Ancy en zaalverantwoordelijke Serkan. Zij staan jullie vanaf dag één persoonlijk bij voor een unieke omkadering en perfecte invulling – van de meest geschikte plek voor je gedroomde ceremonie, fotoreportage of openingsdans tot de keuze van je favoriete creatieve food concept. Van interactieve apero & sweet “boutiques”, decoratieve street food kraampjes en grill bars tot culinaire food sharing formules - voor elke goesting en gewenste sfeer. Of heb je specifieke wensen en behoeften? Dan werken we samen een voorstel op maat uit.

Copyright 2018 HL BELGIË - PrivacyverklaringRègles de Protection de la Vie Privée

WIA's is a registered trademark in the Benelux